Akademija PRVA 2017: Posel smo ljudje

Akademija PRVA: POSEL SMO LJUDJE

17. oktober 2017, 8.30 - 12.30
Grad Fužine, Ljubljana

3 strokovna predavanja

4 vrhunski predavatelji

1 nepozaben voditelj

Zadovoljni in zavzeti zaposleni neposredno vplivajo na razvoj in rast podjetja.

Spoznajte pozitivne vplive zdrave organizacijske strukture, motiviranja zaposlenih in ustreznega nagrajevanja, notranje klime in odnosov. S pravo podporo ljudem, idejam in pogumu lahko pospešimo razvoj podjetja in celotnega gospodarstva. In če želimo doseči dolgoročno uspešnost, je vse našteto nekaj, k čemur moramo stremeti.

Ob letošnjih karizmatičnih in uspešnih gostih, je vaša prisotnost na že 6. strokovni Akademiji PRVA več kot zaželena.

Pohitite s prijavo na dogodek, število mest je omejeno.

kako do gradu Fužine Shrani v koledar Prijava na dogodek

 

Program dogodka


Letošnji dogodek vodi in povezuje Marko Potrč.

Uvodni del

8.15 – 8.25
Prihod in prijava udeležencev, čas za jutranjo kavo
8.30 – 8.50
Pričetek dogodka, dobrodošlica in pozdravni nagovor vodstva Prve osebne zavarovalnice

Osrednji del

8.50 – 9.30
Edita Krajnović: Vpliv kakovostnega odnosa na poslovno uspešnost
9.45 – 10.35
Andrej Božič in Ksenija Špiler Božič: Steklarna Hrastnik – po poti sprememb za boljši jutri
10.40 – 11.30
Dejan Roljič: Fleksibilni kadri prihodnosti, kot temelj globalne ekspanzije podjetja

Zaključni del

11.30 – 12.30
Čas za pogostitev in druženje

 

Govorci Prijava na dogodek

 

Predstavljamo vam letošnje govorce


 

Akademija PRVA 2017, Edita Krajnović

Mag. Edita Krajnović, 
direktorica, Mediade

Mag.  Edita Krajnović je direktorica v podjetju Mediade. Poklicno pot je začela v akademskem okolju, na katedri za finance Ekonomske fakultete v Ljubljani. Strokovni izziv jo je vodil v poslovno prakso: kot direktorica trženja in odnosov z javnostmi v SKB banki in nato kot direktorica oglasnega trženja in izvršna direktorica GV Revij je poglabljala področji trženja in managementa, s poudarkom na razvoju kadrov. Ekipa se je pod njenim vodstvom razvila eno do treh najboljših ekip oglasnega trženja v Sloveniji.

Leta 2005 je soustanovila podjetje Mediade in širila raziskovalno delo na področje inovativnosti in razvoja zaposlenih. Za izvirno publikacijo Podjetniki v podjetju©, namenjeno razvoju kulture inovativnosti in talentov, je v soavtorstvu leta 2006 prejela bronasto priznanje GZS OZ Ljubljana za inovacijo. Avtorica vrste strokovnih člankov na področju vodenja sodeluje tudi v izvršnem uredništvu MQ revije Združenja Manager in v programskem odboru MQ konference za inovativno voditeljstvo.

Je vodja metodologije Zlata nit: izbor zaposlovalca leta in Gazela: izbor najboljših med najhitreje rastočimi podjetji. Kot članica usmerjevalne komisije za podjetništvo sodeluje z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Je tudi soustanoviteljica projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki mlade navdušuje za inženirstvo in inovativnost.

Visoko kakovosten odnos med podjetjem in zaposlenim dokazano vpliva tudi na poslovno uspešnost. Po raziskavi ekonomske fakultete v projektu Zlata nit podjetja z višjo kakovostjo odnosov dosegajo kar dvakrat višjo dobičkonosnost. Podjetja, ki izkazujejo nadpovprečne rezultate strastne predanosti, zaposlenih (affective commitment) beležijo tudi 53 % višjo dodano vrednost na zaposlenega. Pri tem se vzvodi doseganja zavzetosti zaposlenih spreminjajo.

Velik izziv je v kombinaciji s pomanjkanjem kadrov postala osebna rast zaposlenih. Izkaže se, da ocene osebne rasti in razvoja zaposlenih po 41. letu – tudi med najboljšimi zaposlovalci – sistematično upadejo. Ko te podatke povežemo z dinamičnim razvojem tehnologij, je problem jasen: kako bodo sodelavci, ki so se prenehali razvijati in rasti, kos napredku in dinamiki sprememb ter digitalni preobrazbi? Slovenija ima izjemno priložnost, da na izzive dolgožive družbe odgovori PRVA na svetu.

Dejan Roljič
ustanovitelj in direktor, ABC Accelerator

Vse je na začetku težko, preden postane lahko.

Dejan Roljič je začel svojo podjetniško pot pri šestnajstih letih v uspešnem mednarodnem startupu, kjer se je naučil, da je najbolj pomembna stvar vsakega podjetja ekipa. Kmalu za tem je svojo pot nadaljeval v Šanghaju na Kitajskem, kjer je odprl podjetje za kontroling tovarn v Aziji in posredovanje izdelkov na veliko. Hitro je zgradil kontroling mrežo več kot 250 tovarn na Kitajskem in nadaljeval širitev tudi v EU. Po petih letih življenja na Kitajskem, je z ustanovitvijo poslovne poletne šole omogočil izobraževanje o poslu, kulturi in kitajskem jeziku več kot 300 študentom po svetu.

Po povratku v Evropo, je na Irskem ustanovil startup podjetje s področja 3D printinga, obenem pa je začel s prvimi stranskimi investicijami v razna inovativna podjetja. Po uspešni rasti je podjetje prodal, nato pa v Sloveniji ustanovil ABC pospeševalnik za visokotehnološka podjetja iz JV in V Europe. ABC je do danes investiral že v 78 startupov s celega sveta. ABC ima danes poslovne enote v Ljubljani, Münchnu, Silicijevi dolini, Kijevu in Tuzli. V zadnjih dveh letih in pol so za startup podjetja v ABC-jevi mreži zbrali več kot 30 milijonov EUR investicij. Dejanova naslednja velika zgodba bo spremenila svet spletnega nakupovanja in omogočila neposreden stik kupcev s proizvajalci.

Kadri prihodnosti bodo funkcionirali na popolnoma drugačen način, kot smo ga vajeni danes. Fleksibilnost, kreativnost ter delo od kjerkoli in kadarkoli, bo omogočalo agilnost podjetja. Motivacija kadra, ki je globalen, je zelo težka in hkrati ključna za kreativnost, kulturo in pospešeno rast podjetja. Prihodnost je bila vedno v ljudeh in tudi tokrat bo temu tako, ne glede na nove tehnologije. Ob združevanju t.i. “freelance kadrov” z različnimi kulturami, znanji in lokacijami, dosežemo najvišji možen nivo razvoja produktov in podjetja. Svet je zdaj manjši kot kadarkoli prej!

Akademija Prva, Andrej Božič

Andrej Božič
kreator prebojev, BB Consulting
predsednik, Glass Division/Ampelus Holding Ltd

Andrej Božič je po začetkih v mednarodni prodaji kariero brusil na vodstvenih položajih v slovenskih in tujih podjetjih ter v svoji 30-letni karieri uspešno izpeljal številna prestrukturiranja in sanacije (Tovarna papirja Goričane, Multinacionalka ABB, Iskra ERO, Mondi Raubling). Njegova zadnja sanacija oz. preobrazba podjetja je potekala v podjetju Steklarna Hrastnik. ki jo je vodil kot generalni direktor vse do konca julija 2017. Ko je prevzel njeno vodenje leta 2010, je imelo podjetje 750 demotiviranih zaposlenih in je bilo tik pred stečajem, danes pa velja za eno najbolj uspešnih izvozno usmerjenih slovenskih podjetij.

V poslovnem letu 2014-15 so za izviren model prestrukturiranja prejeli evropsko poslovno nagrado European Business Award, ob imenovanju za menedžerja leta 2016 pa je Andrej dejal, da sta bila konsenz in zaupanje vseh deležnikov ključna za preobrat. Za uspeh ni bilo treba odpuščati zaposlenih in zato je primer steklarne Hrastnik lahko odlična spodbuda vsem z vizijo, da zagrizejo tudi v projekte, ki bi se morda marsikomu zdeli nemogoči.

Akademija Prva Ksenija Špilak Božič

Ksenija Špiler Božič
kreator voditeljstva
in direktorica, BB Consulting

Ksenija Špiler Božič je po začetkih kariere v zunanji trgovini, stopila na samostojno pot in jo l. 2000 preusmerila v delo s človeškimi viri in potenciali. Temu so botrovala izobraževanja iz psiho dinamskih šol, ki jih pri svojem delu poslovne svetovalke na področju razvoja kadrov, coachinga, mentorstva in medgeneracijskega sodelovanja še naprej uporablja in nadgrajuje v okviru svojega podjetja BB Consulting.

Različne karierne smeri in poti zakoncev Božič so se leta 2001 poslovno združile pri projektu sanacije Iskre ERO. Kombinacija poslovnih izkušenj iz preteklih preobrazb ter novih znanj se je izkazala za uspešno in botrovala ustanovitvi lastnega svetovalnega podjetja. Skupno delo je prineslo tudi razvoj lastnega BB modela preobrazbe podjetja, katerega resnično in pravo bistvo so vrednote, ki jih pri preobrazbi podjetja skupaj s cilji povežeta v skupen smisel vseh zaposlenih.

Leta 2010 sta Ksenija in Andrej skupaj vstopila v projekt sanacije Steklarne Hrastnik, ki temelji na BB modelu preobrazbe, in dokazala pomen vlaganja v zaposlene, podjetje in okolje, ki se izraža v rezultatih podjetja. Zakonca Božič skupaj utelešata redko kombinacijo poslovnega znanja, življenjskih izkušenj, želje po novih znanjih in stalnemu napredovanju, intuicije in občutka za ljudi. Vse to je ključnega pomena pri preobrazbah in razvoju podjetij in posameznikov.

Obstoj in razvoj organizacije je neločljivo povezan s takšnimi in drugačnimi spremembami. Včasih zadošča, če le nekoliko popravimo smer, v katero gremo, lahko pa nas čaka veliko sprememb, ki bo pot organizacije temeljito predrugačila. Čas za spremembo je bil v Steklarni Hrastnik zrel. Potreba po spremembi se je januarja 2010 kazala več kot očitno v rdečih številkah in drugih kazalnikih, od proizvodne uspešnosti pa do bolniške odsotnosti, odliva kadra. Še bolj očitno se je kazala na obrazih zaposlenih, njihovih izjavah.

Uporaba načel sodobnega voditeljstva je ključna pri modelu uvajanja sprememb kot ga gojijo in izvajajo v podjetju BB Consulting in te so uspešno prenesli v Steklarno Hrastnik. Izhodišče je bilo, da šteje vsak posameznik oziroma njegov prispevek. Človeka so postavili v središče. Zaposleni so postali ključen element preobrata, ne le na papirju, temveč v realnosti. Od vsakega se pričakuje, da izrazi svoje mnenje, ideje ter tako  prispeva k skupnemu cilju oziroma je to njegov del  odgovornosti. Prvi cilj je bil dvigniti samozavest, samospoštovanje in samozaupanje vase in svoje sposobnosti prav pri vsakem sodelavcu.

Spremembe so se dogajale na vseh nivojih in področjih – dotikale so se drugačne organizacije, spremenjenih procesov in potrebna je bila prožnost zaposlenih. Ni šlo le za spreminjanje delovanja, temveč tudi razmišljanja. Od začetka so si postavljali merljive cilje in na poti vztrajali kljub težavnosti oziroma znali cilje redefinirati, če so nastopile nove okoliščine …

 

Razlogi za prijavo Prijava na dogodek

3 Veliki razlogi za udeležbo


 

DOGODEK POVEZUJE MARKO POTRČ

“Uživanje v delu ki ga opravljaš je privilegij, to pa je najboljše vodilo do razvoja in uspeha – pogoj za zadovoljstvo!
Povezovanje na letošnji Akademiji PRVA mi bo v čast, veselim se tematike in z veseljem bom prisluhnil primeru dobre prakse. Dobro je slišati predavanja, ki so posledica bogatih izkušenj. “

– nam je zaupal Marko, ki bo s svojo energijo še dodatno popestril letošnje zanimive vsebine.

ZNANJE NA vaši DLANI, BREZPLAČNO

Smo najbolj osebna zavarovalnica, zaradi česar gledamo v prihodnost ter skrbimo in izobražujemo naša partnerska podjetja.

Akademija PRVA je tradicionalno strokovno srečanje z druženjem. Predavanja so osredotočena na zanimive in aktualne tematike, podajajo koristne informacije.

Udeležba na dogodku je mogoča le po prejetemu povabilu, za povabljene pa je dostop do znanja brezplačen.

Strokovna predavanja na Akademiji PRVA

Akademija PRVA grajenje dragocenih poznanstev

GRADIMO DRAGOCENA POZNANSTVA

V PRVI cenimo zvestobo in stremimo k ohranjanju kakovostnih poslovnih vezi, zato skupaj z vami odkrivamo rešitve, širimo znanje in ideje.

V zgodbi do uspeha pa smo najbolj pomembni ljudje, zaradi česar največji poudarek dajemo priložnosti za stik in druženje. Tudi letos se bomo potrudili za vaše prijetno počutje, kulinarično razvajanje in s tem nasmeh, ki vas bo popeljal naprej v vaš dan.

 

 Shrani v koledar Prijava na dogodek

Prijava na dogodek


AKADEMIJA PRVA: POSEL SMO LJUDJE
torek 17. oktober 2017, 8.30 – 12.30
Grad Fužine, Ljubljana

Za prijavo na dogodek izpolnite obrazec. Polja označeno z * so obvezna.
Na e-naslov, ki ga navedete v obrazcu, boste prejeli potrditev o prijavi.
Z enim e-naslovom se lahko prijavi le ena oseba.

Kontaktna oseba za dodatna vprašanja in pojasnila:
Katerina Steiner
e-mail: katerina.steiner@prva.net
tel: 01 777 57 84

VSA PROSTA MESTA SO ZAPOLNJENA

Za dodatne informacije pišite na: katerina.steiner@prva.net

*S prijavo na dogodek soglašam, da Prva osebna zavarovalnica, d.d., do preklica hrani, obdeluje in uporablja vse na prijavnici navedene osebne podatke o meni, za pošiljanje ponudb, oglasnega gradiva, vabil na dogodke , pisno in elektronsko anketiranje ter zbiranje naročil oz. uporabo za namene neposrednega trženja. Pridobljene podatke bo Prva osebna zavarovalnica, d. d., skrbno varovala in uporabljala v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov ter samo za namen, za katerega so pridobljeni. Posameznik lahko kadarkoli zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ter prenehanje njihove obdelave za namene neposrednega trženja s pošiljanjem pisne zahteve na Prva osebna zavarovalnica, d. d., Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana. Prva osebna zavarovalnica, d. d., pridobljenih osebnih podatkov v nobenem primeru ne bo posredovala ali razkrila tretjim osebam. Vsak sodelujoči lahko kadarkoli pisno ali po telefonu zahteva, da Prva osebna zavarovalnica, d.d., v 15. dneh po prejemu zahteve trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter da ga o tem v nadaljnjih petih dneh ustrezno obvesti. Preklic v pisni obliki se lahko posreduje osebno na sedežu Prve osebne zavarovalnice, d.d, ali po pošti na naslov: Prva osebna zavarovalnica, d. d., Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, na elektronski naslov info@prva.net Stroške vseh dejanj povezanih s preklicem krije Prva osebna zavarovalnica, d. d.

Bodite obveščeni prvi

X

0808808

Pokličite nas (Od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro)

X
Pišite nam
X
Naročite termin
Želite osebno svetovanje? Oddajte svoje podatke in poklicali vas bomo.