Kaj je življenjsko zavarovanje?

V življenju ne morete vedno preprečiti težkih situacij, lahko pa se zavarujete, da se vam takrat ni treba ukvarjati še s finančnimi skrbmi. Življenjska zavarovanja smo oblikovali tako, da vam in vaši družini pomagajo zagotoviti finančno varnost v različnih življenjskih okoliščinah. Osnovni namen življenjskega zavarovanja je zaščita pred finančnimi posledicami neprijetnih dogodkov, kot so smrt, težke bolezni, invalidnost, trajna ali začasna nesposobnost za delo oziroma za zagotavljanje dohodka.


Zakaj potrebujemo življenjsko zavarovanje?

Življenjsko zavarovanje potrebujemo, da bi ob neprijetnih dogodkih imeli zagotovoljeno finančno varnost. Ljudje živimo v različnih življenjskih okoliščinah, prav tako pa se skozi čas naše okoliščine spreminjajo. Ko se zaposlimo, ko si ustvarimo družino, ko oblikujemo načrte za prihodnost, ko se upokojimo – ko vstopam v različna življenjska obdobja, se naše potrebe, želje in odgovornosti spreminjajo. Prav tako se spreminjajo naše finančne zmožnosti in obveznosti, nenazadnje tudi pričakovan življenjski standard. Da bi v vseh posameznih obdobjih lahko ohranili finančno varnost tudi v primeru neprijetnih dogodkov, lahko poskrbimo z ustreznim življenjskim zavarovanjem.

Življenjska zavarovanja se uvrščajo med najbolj razširjena in raznolika zavarovanja na trgu, kar posledično povzroča težave pri izbiri pravega.

Zato je pomembno, da si pri izbiri življenjskega zavarovanja vzamete čas za razmislek in ugotovite, kje prepoznate vaša največja tveganja, koga želite zavarovati in kaj želite z zavarovanjem doseči.

V pomoč so vam lahko sledeči trije najpogostejši razlogi za sklenitev življenjskega zavarovanja:

  • zagotovitev varnosti najbližjim v primeru vaše smrti ali bolezni,
  • zagotovitev lastne socialne varnosti, da v primeru daljše odsotnosti z dela ohranite življenjski standard, ki ste ga vajeni,
  • varčevanje in zagotovitev dodatnih finančnih sredstev za uresničitev ciljev v prihodnosti.

 

Pogosta vprašanja

Bodite obveščeni prvi

X

0808808

Pokličite nas (Od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro)

X
Pišite nam
X
Naročite termin
Želite osebno svetovanje? Oddajte svoje podatke in poklicali vas bomo.